söndag 21 december 2014

Sthlm vs Skåne, sextimmars löptävling på löband

 Jag klarade mig från att dö av tristess under sextimmars löpningen på löpband. Tack vare härliga peppande lagkamrater. Vi var 12 tävlande och två reserver som på den grymma Actic anläggningen i Kista, (var nog det fräschaste gym jag besökt), tävlade mot ett lag i Skåne. Vi sprang samtidigt på löpbanden och kunde se varandra på en stor bildskärm. Peppande musik flödade och glada tillrop hördes. Emellanåt var det en sammanbiten stämning när alla var lite trötta men då såg alltid någon till att peppa lite.
Joakim, platschef på Actic Kista och arrangör drog reglerna innan tävlingen startade.
 Jag gick ut lite för hårt och klarade inte att hålla samma tempo rakt igenom utan fick sänka tempot efter två timmar. Varje halvtimma lästes det av hur långt vi kommit och det slogs ihop och vi fick reda på ställningen. Varje timme nollställde vi banden och rapporterade distansen, då kunde vi byta band med varandra om vi ville.

Skåne tog ledningen men vi blev inte allt för skärrade. Vi kom ganska snabbt i fatt. Men det var jämnt hela vägen och det var först under sista timman som det började kännas att vi skulle vinna.
Den jobbigaste timman var timme fyra, då hade jag emellanåt mörka tankar, men det avhjälptes genom att försöka peppa mina lagkamrater. Sista timman gick fort och jag var glad och lättad när vi nått i "mål".

Ett rejält löpbandrekord för mig, tror att jag som längst sprungit drygt en timme på löpband innan. Jag kom 53,28 km. Kommer jag att göra om det? Inte som det kändes direkt efter igår men antagligen så står jag där nästa år igen...

De sex timmarna är snart över. Joakim ser pigg och glad ut medans jag ser sliten ut, jag ökade farten sista halvtimmen
Även Desiree och Magnus ser pigga ut.
Jag spanar på motståndarna på bildskärmen.
 
Trötta och galda vinnare.
Stort tack till mina lagkamrater, personal på Actic som servade oss med vatten m.m och speciellt till Joakim som hade arrangerat tillställningen.
Ett tack till Mikael Forström och Desiree som tagit korten.
Samtidigt som vi hade sprungit så pågick det sextimmars spinning. Julgranen och tomtenissan deltog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar