torsdag 31 juli 2014

Boulder dag 7

Regn, regn och åter regn. Regnet vräkte ned så vi beslöt oss för att ta en biltur till Denver. Där åt vi lunch promenerade när det för en liten stund var uppehåll. Vi blev väl inte allt för imponerade av Denver, längtade tillbaks till bergen. Så vi satte oss i bilen och åkte tillbaks och förbi Boulder upp i bergen mot Estes park. Ett riktigt turist ställe.
Mycket bilkörning idag men vi hann se vackra fast gråa vyer.
 Imorgon börjar förberedelserna inför helgen med incheckning och race meeting. 





onsdag 30 juli 2014

Boulder dag 6


Vi började dagen med morgonsim i solen. Det var lugnt i poolen och vi fick en egen bana. Axeln kändes inte alls bra i början men det blev bättre eftersom. Kändes även som om jag klarade av höjden bättre, inget illamående. Jerry simmade på fint och snabbt. Då vi väntat oss regn redan på förmiddagen så var vi glada över att solen sken då vi var klara med simningen, så vi la oss i varsin solstol och njöt.
 När det blev lite molnigare satte vi oss i bilen och åkte längs cykelbanan.  18 mil kändes långt...
Vackra omgivningar och kul att få se landsbygden.  Det kommer bli en tuff cykling långa backar...
Det gäller att vara ute i god tid. La ut min utrustning för att se om något saknades.
På eftermiddagen kom regnet och nu ska det regna tills imorgon kväll. 

tisdag 29 juli 2014

Boulder dag 5

Idag hade vi egentligen tänkt att vandra uppför Mount Audubon men då Jerry knappt sovit något så gick vi på upptäcktsfärd här i Boulder istället.  Finns så många stigar att upptäcka. Nu börjar det också märkas att Ironman tävlingen närmar sig, förberedelserna är i full gång. Och jag längtar.

Markeringar på löp banan. 

Vacker löpbana

Man kommer längta efter att få svänga höger.
                  T2 området och mässområdet.
 Här hoppas jag slippa sitta allt för mycket :-)
                                  "Ironman byn"

Vi promenerade längs Boulder Creek idag. Skyltar om instruktioner om hur man gör vid översvämning dök upp lite här och var.

                Spår av förra årets översvämning
                               Boulder Creek
                                 Gatan där vi bor.
                                      Huset.

måndag 28 juli 2014

Boulder dag 4

Ännu en härlig dag i bergen. Men började dagen med en tidig före frukost jogg. Sprang samma sträcka som i fredags men nu gick det lite fortare.
 Vi bor ju som sagt helt perfekt, idag hittade vi en ännu närmare promenad väg till trailsen.  3 min gång och vi är vid bergen!!
Gick uppför en led som heter Flagstaff vi kom upp på ca 2 100m höjd. Vi gick ganska fort och lungorna håller på att vänja sig vid den tunnare luften.
På lunch tog vi bilen och åkte iväg på en liten utflykt. Vi åkte uppåt bergen till en liten håla som heter Nederland. Det var nästan som om man kunde vänta sig att få se cowboys komma ridande. Vi strosade runt lite innan vi fortsatte vår färd.  Efter ett tag skulle vi styra tillbaks mot Boulder och kom in på en liten väg vi trodde att vi kört fel. Åkte igenom en spökby,  helt förfallen. Vägen var mycket dålig och vi såg överallt spår av förödelse efter översvämningarna som var här förra året.  Vilka hemska krafter...

När vi kom hem längtade Jerry efter att cykla uppför de branta serpentin vägarna som gick upp till Flagstaff.  Jag hade egentligen gett mig löpförbud. Men vips så stod jag utanför dörren iklädd löparskor. Sprang först på platten men kunde inte låta bli att springa lite i bergen. Märkligt nog pigga ben trots tre dagar av vandring i berg.
10 km och 318 höjdmeter.
Nu ska här toksovas inför nya spännande äventyr i morgon. 













söndag 27 juli 2014

Boulder dag 3


Ytterligare en solig och fin dag i Boulder. Fast när vi vaknade så var det mulet. På morgonen tog vi bilen och åkte till Scott Carpenters swimmingpool och simmade. Boulders enda 50 m ute bassäng. Gott om plats och vi fick en bana för oss själva. Axeln ömmade lite och både jag och Jerry påverkades av höjden och blev lite illamående.  Jag nöjde mig med 1500 lugna meter och Jerry simmade 2000m. 
Men en härlig start på dagen synd bara att solen gömde sig. 


Efter lite handling och en andra frukost gav vi oss av mot bergen, nu var det soligt och hett. Vi bor verkligen helt perfekt,  10 minuters promenad till city, lika långt till bergen.  


 Det är verkligen helt fantastiskt vackert här.  Det blev många timmars promenerande. Vi såg flera fina villaområden då vi kom lite vilse.







Här skulle jag kunna bo.






lördag 26 juli 2014

Boulder dag 2



Idag så började vi dagen med en cykeltur.  Fast först så cyklade vi till en cykelbutik för att justera min bakbroms som fick sig en smäll i cykelväskan på vägen hit. Stor butik med en massa personal. Killen fixade bromsen och tittade även till den främre. Bra service och gratis.

Sen cyklade vi till Boulder reservoir där simningen kommer att äga rum. Fint område och det kommer att bli mäktigt att simma där.

Boulder reservoir

Vi cyklade sen ca 5 mil längs cykelbanan. Mycket trafik men en bred cykelbanan så det kändes aldrig obehagligt.  Varmt och lite disigt med heta vindar. Vi cyklade in till en typisk Amerikansk småstad, Lyons,  där vi åt en burgare och en glass.

Ironman cykelbanan
Lunch i Lyons

 På hemvägen hade vi stundtals en jobbig motvind och mina ben var inte allt för pigga, men hem kom vi till slut. Dryga 7 mil blev det idag.

Väl tillbaks i lägenheten blev det en skön dusch och lite vila medans Jerry tog en brick löpning.
Lite senare blev det en långpromenad längs floden.
Imorgon planerar vi för simning i en ute pool.

fredag 25 juli 2014

Boulder dag 1

Så nu har vi tillbringat vår första dag här i Boulder.  Vi har hunnit med mycket. Promenerat runt och undersökt omgivningarna.  Boulder är ett lika trevligt ställe som jag föreställt mig. Vi vandrade upp i bergen till en utsiktsplats, svettigt värre då det var ca 33 grader varmt. Belönades med en fantastisk utsikt.

På kvällen hann jag med en löprunda längs med
Bouldercreek där löpdelen av Ironman tävlingen går.
Kommer bli tufft för fötter och vader då underlaget är av betong.
Jag hade pigga ben men lungorna hade det tufft pga höjden här.
Så himla vackert.
Som tur var så vi varken Björn eller lejon 
An American sized car,  vår hyrbil. 
Pirrade i magen när vi såg skyltarna.
Bredvid detta livliga vatten sprang jag.



måndag 21 juli 2014

Finnskogens triathlon

Jerry och jag deltog i ett litet triathlon i Finnskogen i Norge. Det var första gången det arrangerades. 24 deltagare 8 på sprinten och 16 på den olympiska distansen som vi deltog i.
 
Jag verkar ha som vana att anmäla mig till lopp där jag har en pallplats bara jag tar mig i mål. Jag var ensam kvinna på den olympiska distansen. Det var ett väldigt trevligt lopp, jag gillar verkligen dessa små tävlingar. Det var även ett perfekt genrep inför Boulder för Jerry som gjorde sin första triathlon.
Vi hade en egen hejarklack i form av min mamma, hennes man och deras vänner vars son också deltog. Så kul att min mamma fick se vad det är för tokerier vi håller på med.

Växlingsområdet

Simstarten skedde här på stranden
 
 Tio minuter före start var det briefing på stranden. Det var ca 20 grader i vattnet och ca 24 grader och sol. Kan inte bli skönare.
 

    
Förbereder mig inför lite uppvärmning. Glad tydligen.
Starten skedde på stranden och när startskottet gick så sprang jag i vattnet och kastade mig i det grunda vattnet och simmade som en tok tills jag kom på att det kanske inte var helt smart.. Lugnade ner mig, hittade ett skönt tempo och det var ju ingen trängsel i vattnet direkt :-).
Fighting face
 



Vändningen
Jag var inte sist ur vattnet vilket jag är nöjd med, hade två eller tre bakom mig.
 
Simuppgången med lite olika mattor, charmigt.




 
 Växlingen gick snabbt och bra. Kom iväg fort och cyklade iväg, trodde jag ja. Det var något som tog emot i hjulet så det rullade trögt. Märkligt jag som hade provcyklat när vi kom till tävlingsområdet.
 




Jag fick hjälp av tävlingsledaren och vi hittade en tejpbit som hade fastnat i bromsen. Det hela tog ca 60 sekunder, men blev inte stressad. Efter att ha cyklat iväg såg jag att låsarmen till hjulet var dåligt fastklämd, så jag stannade till igen och tryckte till den.



Men sen kom jag iväg och cyklingen gick jätte bra, min snabbaste cykeltid/snitt hittills och det utan att jag slet ihjäl mig. Det var ett par långa backar, men efter vårt Sälen-Mora äventyr så är det bara att tänka på backarna där så känns det lätt att cykla uppför. Var inte helt utpumpad när cyklingen var över, borde nog ha tagit i lite mer.
Växlingen till löpningen gick rekord fort. Det var trögt att springa i början och som vanligt gick det snabbare än det kändes. Fick ta ett snabbt skogsbesök även det rekordfort. Löpningen bestod av två varv. Min plan var att hålla max 5:15 fart men reviderade den när jag kom till en jobbig backe. Men på andra varvet så förstod jag att planen skulle hålla. Fick sällskap av följecyklisten då jag var sist. Men det kanske var första gången han har cyklat efter en vinnare som ligger sist :-).
Var riktigt sliten sista kilometern och antydan till illamående låg och lurade. Men jag lyckades bita ihop och öka farten mot slutet och la in en riktigt snabb spurt.

Garmin måste stängas av.
Vid målet väntade Jerry som hade genomfört sitt första triathlon med högsta betyg. 
Jag välkomnades av vår hejarklack. Så härligt att vara i mål. Jag vann första pris i damklassen på Olympisk distans, tjoho.
Fina priser, näverburk och en fin lyckta.
 
Bild från lokaltidningen Glåmdalen.
 
Foto Glåmdalens tidning.
 
Jerry och jag var ena riktiga linslusar.




 
Tävlingen var en riktigt bra genomkörare inför Boulder.
Förhoppningsvis blir det en tradition att delta i detta mysiga och vackra triathlon.

På kvällen var vi sen bjudna på bankett hemma hos min mammas vänner.

Tack Per för de fina bilderna du tog. Inte illa med egen fotograf.
 
Mina tider:

Finnskogens triathlon

Simning / Distans 1,56 km - 28:57 - 1:51 min/100m

T1

Övrig träning / Annat 0,00 km - 2:19 - 0:00 min/km

Finnskogens triathlon

Cykel / Distans 37,74 km - 1:17:43 - 29,14 km/h

T2

Övrig träning / Annat 0,00 km - 0:44 - 0:00 min/km

Finnskogens triathlon

Löpning / Distans 10,28 km - 53:01 - 5:09 min/km
  • 49,58 km
  • 2:42:44
  • 3:17 min/km


  •